Γάμοι

Οι τελετές γάμου που ετοιμάζω ΔΕΝ είναι αναγνωρισμένες από το ελληνικό κράτος. Εάν σας ενδιαφέρει η επισημοποίηση της σχέσης σας απέναντι στην πολιτεία πρέπει κάποια στιγμή να κάνετε πολιτικό γάμο ή σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Μαζί θα δημιουργήσουμε την τελετή, τη γιορτή της ένωσής σας.

Οι τελετές μου απευθύνονται σε ζευγάρια όλων των ηλικιών, θρησκειών και φύλων που θέλουν να γιορτάσουν την ένωσή τους με τρόπο που τους ταιριάζει. Χιουμοριστικά ή ρομαντικά, παραδοσιακά ή εξατομικευμένα η τελετή θα έχει το χαρακτήρα που εσείς θέλετε και θα είναι αντιπροσωπευτική του ποιοι είστε. Κάθε τελετή είναι μοναδική.

Σε αντίθεση με τον πολιτικό γάμο που πραγματοποιείται μόνο σε δημαρχείο και το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης σε συμβολαιογραφείο, οι τελετές μου μπορούν να πραγματοποιηθούν οπουδήποτε, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο της αρεσκείας σας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους. Παρακάτω παραθέτω μερικές ιδέες.

Μαζί θα συζητήσουμε το προφίλ της τελετής και θα δημιουργήσω αυτό που σας ταιριάζει. Δε χρειάζεται να σας αγχώνει η προοπτική της ενεργούς συμμετοχής σας στην προετοιμασία του γάμου. Μπορείτε να συμμετέχετε όσο πολύ ή λίγο επιθυμείτε. Αφού συζητήσουμε, θα σας προτείνω μουσικές, κείμενα, όρκους, υποσχέσεις εφόσον τα επιθυμείτε. Μπορώ επίσης να σας βοηθήσω να οργανώσετε τις σκέψεις σας και να δώσω φωνή στις σκόρπιες ιδέες που ενδεχομένως να έχετε και σας είναι δύσκολο να τις βάλετε σε τάξη ή να τις εντάξετε στο σύνολο. Θα νιώσετε πως καθοδηγεί το γάμο σας κάποιος που γνωρίζετε κι όχι κάποιος άγνωστος που τελεί ακόμα μία τελετή διαδικαστικά. Κι αυτή η οικειότητα μεταξύ μας είναι το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της δουλειάς μου...

Τελετή Ονοματοδοσίας

Πολλές οικογένειες θέλοντας να γιορτάσουν τον ερχομό του παιδιού τους στη ζωή οργανώνουν μια γιορτή που συνοδεύεται από μια τελετή ονοματοδοσίας. Ορίζουμε νονό, μαζεύουμε ευχές για το νέο μέλος της οικογένειας, μιλάμε για τη σημασία επιλογής ονόματος, χτίζουμε μια όμορφη τελετή με αγάπη, αρμονία και σεβασμό προς το παιδί.

Τελετές Αγάπης

Κάθε γιορτή και περίσταση μπορεί να γίνει ξεχωριστή δημιουργώντας μια όμορφη τελετή, όσο μικρή ή μεγάλη θέλετε. Προσωπικές ιστορίες, αναδρομές περιστατικών, κείμενα που ταιριάζουν στην περίσταση, κάτι που ενδεχομένως να έχετε γράψει και να θέλετε να διαβαστεί, ό,τι και όπως το σκέφτεστε και το επιθυμείτε.

ΠΟΥ μπορούν να γίνουν οι τελετές;

Όπου θέλετε! Αρκεί να μην απειληθεί η σωματική ακεραιότητα μας! Επιλέξτε ένα μέρος που είναι ιδιαίτερο για εσάς ή απλά σας αρέσει! Αυτό είναι και το νόημα της εξατομικευμένης τελετής. Εδώ σας προτείνω κάποιες ιδέες.

 • Αίθουσες εκδηλώσεων
 • Καφέ- Εστιατόρια μουσείων
 • Σπίτια
 • Κτήματα
 • Ξενοδοχεία
 • Παραλίες
 • Δάση
 • Εστιατόρια
 • Φάροι
 • Σπηλιές
 • Πλοία
 • Κότερα
 • Στο εξωτερικό
 • Θεματικά πάρκα
 • Θέατρα
 • Πάρκα-Πλατείες

Το τελετουργικό και οι παραδόσεις που το συνοδεύουν είναι κομμάτι της ιστορίας της ανθρωπότητας και γεννήθηκαν από την ανάγκη μας να εκφράσουμε όλα αυτά τα μεγάλα κι έντονα συναισθήματα στις κομβικές στιγμές μας. Γέννηση, φιλία, έρωτας, γάμος, γήρας, θάνατος. Χρησιμοποιούμε την τελετουργία για να υπερτονίσουμε, αποδεχτούμε, αφομοιώσουμε αυτά τα συναισθήματα. Γι’ αυτό ακόμα και στη σημερινή εποχή και κοινωνία έχουμε ακόμη ανάγκη των τελετών. Γιορτάζουμε και θα γιορτάζουμε τη χαρά και την Αγάπη και θέλουμε να τα μοιραζόμαστε με αγαπημένους συγγενείς και φίλους. Ας το κάνουμε λοιπόν!
We are so glad and grateful to have had you as our celebrant. The ceremony was very moving, it had tears and laughter and was everything we wished for! Thank you for making it so special for us

Lena- Jonas
Όταν αποφασίσαμε ο γάμος μας να μη γίνει με μια παραδοσιακή τελετή αλλά με κάτι διαφορετικό και πιο συμμετοχικό, δεν φανταζόμασταν ότι το αποτέλεσμα θα μάγευε και εμάς αλλά και τους προσκεκλημένους. Γνωρίζοντας την Μιχαέλλα, νομίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι μιλάμε με έναν άνθρωπο που μας ξέρει χρόνια! Οργανώσαμε ένα λιτό αλλά πανέμορφο τελετουργικό το οποίο εξελίχθηκε σε μια «ταινία της ζωής μας» μπροστά στα μάτια συγγενών και φίλων οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούσαν αλλά ήταν κομμάτι της ταινίας αυτής. Τις επόμενες ημέρες, το τηλέφωνο δε σταμάτησε να χτυπά, αλλά ακούγαμε κάτι παραπάνω από ευχές: για το ποσό ενθουσιάστηκαν και συγκινήθηκαν με την τελετή. Η τελετή της Μιχαέλλας θα μας συντροφεύει για πάντα και ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξουμε τη νέα σελίδα στη ζωή μας.

Σάντυ - Φίλιππος
We wanted to get hitched in the beauty of Pelio without the formalities of a religious ceremony or of a stuffy mayor’s office. Having lived in the UK for so long, we were surprised to find just how hard it was to do that back home in Greece. We stumbled across Michaella’s website randomly (the stars were aligned!) and could never have imagined that it would lead to a day that far exceeded expectations. We were given complete freedom to make the ceremony ours, to write our own vows, to discover our own location, somewhere no one could ever have considered, vows that no one else could have written for each other! Throughout the preparations, Michaella guided us the whole way. We got to know her and her family well, over plenty of tsikoudies, chatting at their beautiful house, driving around Pelio together but also through numerous Skype sessions, WhatsApp texts and emails when we were in London, so whilst daunting, the experience of a ceremony abroad was made easy. And so important was that fact that it wasn’t someone random who united us. The weekend was FUN, no formalities, no stress, no obligations. 18 months on and our friends still talk about that day. We have much to thank Michaella for and to us, she is a friend for life!

Makis- Sophia